Artikels

Wat je doet nadat je op uit bed komt bepaalt in grote mate hoe goed je dag zal verlopen. Vroeger was het eerste wat ik deed mijn smartphone vast nemen en mijn berichten/sociale media checken. Daar ben ik ondertussen vanaf gestapt en pas ik de onderstaande routine toe. En ik kan alleen maar zeggen dat het de kwaliteit van mijn dag enorm verbeterd heeft!
It never gets easier, you only get stronger… het klinkt als een cliché maar er zit waarheid in. Als je begint met krachttraining kan het lichtste gewicht moeilijk zijn, maar na verloop van tijd wordt je sterker waardoor je dezelfde oefening met meer gewicht kan doen en toch even hard moet werken om het omhoog te krijgen als het gewicht in het begin. Dat is het principe van progressive overload, maar wat is dat nu precies?
Gewicht verliezen, het blijft een van de belangrijkste reden waarom mensen beginnen te sporten. Want sporten verbrandt calorieën en door calorieën te verbranden kan je gewicht verliezen. En dat klopt. Maar toch is meteen 3 maal per week als een gek gaan lopen niet de meest ideale manier om het aan te pakken. Hoe kan je dan best beginnen met gewicht te verliezen? Door NEAT.
Krachttraing is al lang niet meer alleen voor bodybuilders. Integendeel, iedereen is gebaat bij trainen met gewichten. Zelfs door slechts 1 maal per week met gewichten te trainen ga je al de voordelen ervan merken.
“Zo lang moet je planken voor een strakke buik” las ik op een online nieuwssite. Het zoveelste clickbait artikel uiteraard. Je mag immers zolang planken als je wilt, het gaat je geen strakke buik opleveren, gesteld dat je die nog niet hebt.