Abs are made in the kitchen

“Zo lang moet je planken voor een strakke buik” las ik op een online nieuwssite. Het zoveelste clickbait artikel uiteraard. Je mag immers zolang planken als je wilt, het gaat je geen strakke buik opleveren, gesteld dat je die nog niet hebt.

“Zo lang moet je planken voor een strakke buik” las ik op een online nieuwssite. Het zoveelste clickbait artikel uiteraard. Je mag immers zolang planken als je wilt, het gaat je geen strakke buik opleveren, gesteld dat je die nog niet hebt.

Iedereen heeft een six-pack

Een sixpack is voor velen – zowel mannen als vrouwen – een doel en het ultieme bewijs van fitheid. Welnu, ik heb goed nieuws, iedereen heeft een sixpack. Ja, je leest het echt goed, iedereen heeft een sixpack. Immers, moesten we geen ontwikkelde buikspieren hebben, we zakten als een pudding in elkaar. Maar nu het slechte nieuws, bij slecht een klein percertage mensen is die sixpack ook zichtbaar. Hoe dit komt? Door het buikvet dat over de sixpack zit. Je kan zoveel planken als je wil, helpen zal het niet. Maar hoe krijgen we dan wel een zichtbare sixpack?

Abs are made in the kitchen

Een torenhoog cliché maar er zit veel waarheid in. Een sixpack krijg je in de keuken. Het is te zeggen, als je van je overtollige vet af wil raken zal je moeten vermageren. En dat doe je door vet te verbranden. En heel kort door de bocht doe je dit door meer kcal te verbranden dan dat je eet, maar daarover later meer.

Vergeet dus alle commercials die beloven je een keiharde zichtbare sixpack te geven door een paar minuten per dag te trainen met de Twist and Shape of crunches te doen met de ab coach. Deze laatse is bovendien best een goed toestel voor de buikspieren, maar dat ter zijde.

Voor die zichtbare buikspieren zal je je voeding moeten aanpassen zodat je het ongeweste lichaamsvet verbrandt. Dat in combinatie met de juiste core oefeningen geven je de look die je nastreeft.

Spot reduction bestaat niet

Feit is dat je geen spot reduction kan doen van vet. Dus ontelbare crunches doen gaat je niet veel helpen om die lovehandles kwijt te raken. Het vet op je buik gaat niet spontaan smelten door sit-ups te doen of minunten lang te planken. Moest het wel zo zijn, zouden dan niet veel meer mensen een zichtbare sixpack hebben.

Als je vet verbrandt, dan verbrand je dat over je gehele lichaam en niet enkel op één bepaalde plek. Wel kan het van persoon tot persoon verschillen waar je dat vet als eerste verliest, maar nogmaals, een bepaalde oefening doen gaat er niet voor zorgen dat het vet op die plek sneller weg gaat. Het kan wel zo lijken doordat de spieren onder het laagje vet dikker en steviger worden, maar dit zal eerder zichtbaar zijn op je armen/borst/rug dan op je buik. Gewoon omdat we gewoon meer vet opslaan rond onze buik dan rond bovengenoemde lichaamsdelen.

Wat wel klopt is dat je door je buikspieren te trainen zoals je anders spieren traint, met gewichten, de buikspieren dikker gaan worden waardoor ze sneller (lees bij een iets hoger vetpercentage) zichtbaar gaan worden. Bij de ene persoon kan die al vanaf 13 a 14% (voor mannen) terwijl bij een andere de buikspieren pas zichtbaar worden onder de 10%.

Dus wil je deze zomer uitpakken met een mooi gevormde sixpack weet je wat je te doen staat. Wil je hierbij graag hulp, dan kan je altijd contact opnemen voor een gepersonaliseerd trainingsschema.

Related Posts